taste.com.au

Polévka je grunt: bujabéza

Diskuze k článku: Polévka je grunt: bujabéza
(počet příspěvků: 9 )

*Redakce si vyhrazuje právo moderovat příspěvky s vulgárním obsahem, urážlivé nebo jiným způsobem nevhodné.

Diskuze

Recepty.centrum.cz má zájem poskytovat prostor jen slušně vedené diskuzi. Publikováním svého příspěvku se zavazujete dodržovat Kodex diskutujících. V případě, že Váš text obsahuje hrubé urážky, vulgarismy, vzbuzuje podezření z porušení zákona nebo jinak odporuje pravidlům, vystavujete se riziku, že Vaše IP adresa bude pro přidávání příspěvků zablokována.

  • od: fatu  12.11.09 v 9:11

    ???

    Baštil to už někdo z přítomných ? Nic mě na tom neděsí, jenom ty kosti v rybách, jak je vypreparují ? Nebo jsou to malý čudle a jí se kompletto ?
    Dík za info :-)

    odpovědět

    IP: 80.78.156.xxx
    • od: mowla  12.11.09 v 9:34

      Odpověď

      :-)))
      ´Zde´ uveden recept je opsán z úplně jiného zdroje, než jsou pod článkem uvedeny (není problém opravdový zdroj najít)...
      :-)))
      Jak je také ´zdejším´ zvykem je poněkud pomotán, nebojím se napsat - zpatlán...
      :-)))
      Ale správně je uvedeno, že ryby mají být předem marinovány (naříznout kůži je doporučeno) v soli a citronu, takže malé kosti se posléze zcela rozvaří (rozpustí), velké není problém vyjmout...
      :-)))

      odpovědět

      IP: 78.102.209.xxx
      • od: M.  12.11.09 v 10:35

        Odpověď

        Milý M., po dlouhé době zdravím! Ráda slyším, že žiješ :-) A píšu ti čistě z radosti nad společně sdíleným koničkem - vařením :-) Pro tvou informaci, recept není opsán z webu, ale od přítelkyně, majitelky cestovní kanceláře se specializací na Francii... Proto by sis při pečlivějším čtení všiml, že není pod článkem uveden zdroj, jen autoři fotek a že odkaz na internet se vztahuje pouze k citaci (jak vyžaduje autorský zákon). Zda je samotný recept "zpatlán", nekomentuji, neboť co bujabéza, to jiný názor - asi stejně jako u maďarského guláše. Podobné výhrady mají marseilleští vůči pařížským, a to už vůbec nemluvím o bujabéze ze západního pobřeží :-) My sami děláme doma o Vánocích variaci na bujabézu se smetanou, z čehož by roduvěrným Francouzům nejspíš naskákaly osypky :-))) Někdy vás na ni s I. pozvu, uvidíš, jak se budete olizovat! Měj se krásně, M. jj - v sobotu 21.11. máme mejdan v Kulovně. Kdybys chtěl dorazit, rádi tě uvidíme.

        odpovědět

        IP: 89.24.133.xxx
    • od: mowla  12.11.09 v 9:36

      Odpověď

      BTW - facinující je naprosto off-topic ´upoutávka´ na Vitanu a její hovězí vývar v posledním odstavci...
      :-)))

      odpovědět

      IP: 78.102.209.xxx
  • od: mowla  12.11.09 v 10:54

    Milá M.

    :-)))
    Recept pochází ´z pera´ Michala Klímy - pokud ti jej předala nějaká tvá známá, opsala jej ona... Inu - ´poslední´ to zchytá...
    :-)))
    "Zpatlaný" - tím jsem měl na mysli především "náhradu rouille" - ono není o moc složitější (viz článek autora) - nemám rád ani ´českou čínu´ - resp. nedovolil bych si tomu říkat "čína", byť bych se i olizoval...
    :-)))
    Jo - o srázku vím...
    V Praze se holt fšecko rozkecá...
    Budu-li moci, přijdu...
    :-)))
    Bohužel - nelze na tvůj příspěvek odpovědět přímo (špatný odkaz), tak takhle...
    :-)))
    BTW - ´autorem´ článku byla "Redakce" - jinak bych ti to napsal mailem...
    :-)))
    Pěkný den - a pozdravuju...

    odpovědět

    IP: 78.102.209.xxx
    • od: M.  12.11.09 v 12:00

      Odpověď

      Milý zapálený kuchaři M., věř mi, že není třeba vykrádat jiné :-) "Můj" recept skutečně a doopravdy nepochází z webu! Je to variace na marseilleskou bujabézu, kterou jsme s dotyčnou kamarádkou vymyslely osobně na základě jejího receptu, když jsme byly na Zlatém pobřeží na kolech :-) Navíc je tam víno, a chybí rouille (pařížané ho taky vynechávají). Pokud má pak Klíma stejný recept, nejspíš k němu došel podobnou cestou, ono zas moc možností není. Ale s tou smetanou máš pravdu, to už jde o variaci! Ale je to skvělé :-) Budu se těšit, až to dopovídáme v hospě :-)))

      odpovědět

      IP: 89.24.133.xxx
      • od: mowla  12.11.09 v 12:16

        Odpověď

        eMko...
        :-)))
        V tom článku odpovídá i slovosled článku Michala Klímy...
        :-)))
        OK - nezkoumal jsem podrobně celý recept a možná činím ukvapené závěry... Ale porovnej si to...
        :-)))
        Odkaz ti kdyžtak pošlu mailem, chceš-li...
        :-)))
        V hospě už si jen roztrháme občanky...
        :-)))

        odpovědět

        IP: 78.102.209.xxx
        • od: M.  12.11.09 v 13:48

          Odpověď

          Milý M., za odkaz budu moc ráda! BTW - někdy si můžem nakoupit a udělat dvourodinnou soutěž o lepší bujabézu spojenou s kulinářskými orgiemi :-))) A občanku ti v hospě neroztrhám, fakt ráda tě uvidím. M.

          odpovědět

          IP: 89.24.133.xxx
  • od: stepanka  16.8.10 v 1:06

    bujabeza

    polevku jsen delala podle vaseho receptu. je super

    odpovědět

    IP: 178.226.151.xxx

Novinky e-mailem

Nemáte e-mail? Založte si jej zdarma »